
Wat is dalgona koffie?
Lees verder na de advertentie
Dalgona koffie – op Instagram soms beter bekend als fluffy koffie – is pas sinds een paar weken booming op Instagram. Onder de #dalgonacoffeechallenge delen bekende en minder bekende Instagrammers hun creaties. Toch is het drankje zeker niet nieuw. Dalgona koffie wordt al sinds de jaren ’70 op straat verkocht in Korea en lijkt een beetje op de bekendere frappé. Je maakt eigenlijk een speciaal schuimlaagje van espressopoeder, die je vervolgens op koude melk giet. Easy as that!
Hoe maak je dalgona koffie?
Nu je weet wat dalgona koffie is, wil je vast zelf aan de slag. Je hebt niet veel nodig om deze Instagram hit te maken: oploskoffie, suiker, water en koude melk is voldoende. Mix gelijke delen (bijvoorbeeld twee eetlepels van elk) oploskoffie, suiker en kokend water door elkaar en klop het geheel met een garde tot er een beigekleurig, dik schuim ontstaat. Je kunt eventueel ook een handmixer gebruiken.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Je schuim is klaar! Hoe maak je vervolgens dalgona koffie? Doe wat koude melk in een glas, voeg eventueel wat ijsklontjes toe en verdeel je schuim erover met een lepel. Maak een foto om op je feed te delen en geniet vervolgens van je heerlijke, zelfgemaakte drankje.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Specjalista Social Media ? (@kami.radzajewska) op
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Patrik | Photographe Culinaire (@thetravelbuds) op
Onze tips

Dit is hét drankje voor Koningsdag 2025

Sterrenchef Jonnie Boer op 60-jarige leeftijd overleden

Workshops van Sandra Ysbrandy: leer écht koken met seizoensproducten

Aan de bak met Foodies: hot cross buns

Deze supermarkt verkoopt de beste én de slechtste pizza margherita

Gratis chocoladereep scoren? Zo doe je dat!

Dit is de enige duurzame gerookte makreel in het schap

Welke bijzondere paaseitjes zijn écht lekker? Wij deden de test
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.