Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Wat is gnocchi

Wat is gnocchi en wat kun je ermee?

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Spaghetti, penne en farfalle worden door de meeste foodies regelmatig gebruikt, maar er zijn ook heerlijke pastasoorten die we minder vaak gebruiken. Zonde, want dit geeft je gerecht nét weer een andere draai. Vandaag vertellen we je dan ook alles over gnocchi. Want wat is gnocchi en wat maak je ermee?

Wat is gnocchi?

Denk je aan Italiaanse pasta, dan denk je al snel aan ragù bolognese of pasta carbonara. Maar als je in Italië bij een goed restaurant eet, staat er ook vrijwel altijd gnocchi op de menukaart. Maar wat is gnocchi eigenlijk? Het is een pastasoort die wordt gemaakt van aardappel en meel. De aardappels gekookt en gepureerd alvorens ze worden gekneed met meel en zout. Vervolgens worden ze gekneed tot kleine, ovale balletjes. Je kunt er alle kanten mee op, lees snel verder.

Wil je iedere week de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Waar koop je gnocchi?

Je kunt het gewoon bij de supermarkt kopen, maar het is natuurlijk leuker om het zelf te maken. Met dit basisrecept lukt het zeker! Handen uit de mouwen en duik snel de keuken in voor een heerlijk resultaat.

Hoe smaakt het?

Nu we je vraag ‘wat is gnocchi?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe het eigenlijk smaakt. Deze pastasoort heeft een lekkere aardappelsmaak en heeft een lichte, luchtige textuur. Als ze goed zijn gemaakt smelten ze bij elke hap op je tong. Vertel dit vooral niet aan de Italianen, maar ik vind het ook lekker om ze even te bakken in wat olie. Dan krijgt deze heerlijke pasta een onweerstaanbaar, krokant korstje.

Hoe moet je het bewaren en hoe lang is het houdbaar?

Na openen is de pasta beperkt houdbaar in de koelkast. Kijk op de verpakking voor het bewaaradvies en de exacte houdbaarheidsdatum. Maak je deze pastasoort zelf? Probeer het dan dezelfde dag nog te koken en te nuttigen.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je allemaal maken met deze heerlijke pasta? Heel veel! Ga aan de slag met het basisrecept en maak vervolgens een van deze heerlijke gnocchi recepten:

De perfecte gnocchi alle vongole

De perfecte gnocchi alle vongole

Bas samen met Sarah Puozzo de keuken in om aan de slag te gaan met pasta. Ze maakten zelf gnocchi from scratch. Natuurlijk mocht een mooie saus niet ontbreken, ze maakten een heerlijke saus op basis van tomaat, aangevuld met kokkels en scampi. Om je vingers bij af te likken!

Naar het recept
Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Een simpele variant die ontzettend lekker is én ook nog eens snel op tafel staat. De pesto van basilicum smaakt heerlijk, zeker in combinatie met de overige ingrediënten.

Naar het recept
gnocchi

Gnocchi met salie, boter en pecorino

Vaak heb je voor een goede pasta helemaal niet zoveel ingrediënten nodig, zeker niet als je de meest verse ingrediënten in huis haalt. Zo is het ook bij dit recept, meer dan goede boter, verse salie en de beste pecorino heb je niet nodig!

Naar het recept
weekmenu Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Gnocchi met doperwten, parmezaan en spekjes

Doperwten, parmezaan en spekjes gaan ontzettend goed samen qua smaken. Noem het alsjeblieft geen carbonara, dat is namelijk iets anders. Natuurlijk neemt dat niet weg dat dit recept ontzettend lekker is! Lees hier overigens alles over de échte pasta carbonara.

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!