Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
gnocchi

Basisrecept voor gnocchi

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Verander jouw stormachtige dag in een echt Italiaans feest. Probeer gnocchi met pompoen en shiitakes of ga voor de andere smakelijke variaties. We beginnen bij de basis van gnocchi.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Verander jouw stormachtige dag in een echt Italiaans feest. Probeer gnocchi met pompoen en shiitakes of ga voor de andere smakelijke variaties. We beginnen bij de basis van gnocchi.

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Was de aardappels en kook ze met de knoflook in 20-25 minuten gaar in water met wat zout.

  2. Giet de aardappels af en spoel ze kort onder koud, stromend water. Laat de aardappels even afkoelen en pel er de schil af. Pureer de aardappels. Kneed van de aardappels, de pastabloem, de parmezaan en de eidooiers een soepel deeg. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel het deeg in porties en rol van iedere portie een dunne rol op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd kleine kussentjes van de rollen en bestuif ze lichtjes met bloem. Rol de deegkussentjes over een vork om er ribbels in te maken.

  4. Kook de gnocchi portiegewijs in 2-3 minuten gaar in kokend water zonder zout. De gnocchi zijn gaar als ze blijven drijven. Houd de gnocchi warm.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie   

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (14 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!