Bereiding

  1. Pel de knoflook. Was de aardappels en kook ze met de knoflook in 20-25 minuten gaar in water met wat zout.
  2. Giet de aardappels af en spoel ze kort onder koud, stromend water. Laat de aardappels even afkoelen en pel er de schil af. Pureer de aardappels. Kneed van de aardappels, de pastabloem, de parmezaan en de eidooiers een soepel deeg. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel het deeg in porties en rol van iedere portie een dunne rol op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd kleine kussentjes van de rollen en bestuif ze lichtjes met bloem. Rol de deegkussentjes over een vork om er ribbels in te maken.gnocchignocchignocchignocchi
  4. Kook de gnocchi portiegewijs in 2-3 minuten gaar in kokend water zonder zout. De gnocchi zijn gaar als ze blijven drijven. Houd de gnocchi warm.

Meer recepten met gnocchi maken?

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie