Bolognesesaus (ragù alla bolognese)
Gemiddeld
ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in de pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 10 minuten op laag vuur in. Bak de pancetta, de bleekselderij en de wortel ca. 5 minuten boven matig vuur mee.
Zet het vuur hoger en voeg het gehakt en de kippenlever toe. Bak het in 6-8 minuten bruin. Blus het gehakt af met de rode wijn.
Voeg, als al het vocht is verdampt, de passata, de bouillon en de melk toe. Doe er de takjes kruiden bij. Laat op laag vuur ca. 2 uur met het deksel op de pan zachtjes sudderen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met zout. Verwijder de kruidentakjes. Giet de pasta af maar bewaar enkele eetlepels van het kookvocht. Meng de pasta en wat kookvocht met de saus en verwarm nog kort door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi royaal met parmezaan.