Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kaasgnocchi met spinaziesaus

Kaasgnocchi met spinaziesaus

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardappels en kook ze in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Was de spinazie, laat hem goed uitlekken en hak hem fijn. Snijd het spek in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.

  2. Giet de aardappels af en laat ze kort afkoelen. Pel de aardappels. Pureer de aardappels. Voeg 200 g pastabloem, de eidooiers, de kaas en de olijfolie toe aan de puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en kneed het geheel tot een soepel deeg.

  3. Vorm op een met bloem bestoven werkblad rollen van het deeg en snijd er kleine deegkussentjes van. Blancheer de gnocchi portiegewijs 3-4 minuten in kokend water. De gnocchi zijn gaar wanneer ze blijven drijven. Laat de gnocchi uitlekken in een vergiet.

  4. Verhit de boter in een ruime pan en fruit er de ui en het spek 4-5 minuten in. Voeg de spinazie en de bouillon toe en verwarm tot de spinazie geslonken is. Voeg de nog warme gnocchi toe aan de saus en laat 2-3 minuten op laag vuur koken zodat de saus licht gebonden is. Breng eventueel nogmaals op smaak met zout en peper. Serveer de gnocchi met de saus in diepe borden en rasp er nog wat nootmuskaat en kaas overheen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)