Gnocchi met waterkers-knoflookpesto
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Snijd het kapje van de bollen knoflook eraf en leg de bollen op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met wat olie en wikkel ze in de folie. Leg op een bakplaat en rooster ca. 45 minuten in de oven, tot de knoflook goudkleurig en zacht is.
Doe in de laatste 10 minuten baktijd van de knoflook de hazelnoten in een kleine ovenschaal en rooster ze naast de knoflook tot ze lichtgoudkleurig zijn. Controleer de hazelnoten regelmatig; ze kunnen snel verbranden. Laat de knoflook en de hazelnoten afkoelen en knijp de teentjes uit hun schilletjes in een keukenmachine. Voeg de hazelnoot, de waterkers, de parmezaan, de citroenschil, het citroensap en de olijfolie toe en maal glad. Proef, breng zo nodig op smaak en houd apart. Dit is meer pesto dan je nodig hebt, maar hij blijft in een luchtdichte bak in de koelkast tot een week goed.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang wat van het kookvocht op. Schep de gnocchi om met 60 g van de pesto en wat van het kookvocht om de saus wat losser te maken. Bestrooi met extra parmezaan.