Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Rozemarijngnocchi met gestoofde radicchio

Rozemarijngnocchi met gestoofde radicchio

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardappels en kook ze in ca. 30 minuten gaar in water met wat zout en 1 takje rozemarijn. Maak de radicchio schoon en snijd hem in repen van ca. 1 cm breed. Rasp de pecorino fijn. Ris de naaldjes van de overige rozemarijn en hak ze fijn.

  2. Giet de aardappels af en laat ze ca. 10 minuten afkoelen. Pel de schil van de aardappels en pureer ze. Kneed van de aardappelpuree, de pastabloem, de pecorino, de eidooiers en de gehakte rozemarijn een soepel deeg.

  3. Maak op een met bloem bestoven werkvlak rolletjes van het deeg en snijd er kleine kussentjes van. Kook de gnocchi portiegewijs in ca. 4 minuten gaar in kokend water.

  4. Verhit een pan en bak de spekblokjes ca. 5 minuten. Voeg de radicchio toe en stoof hem ca. 2 minuten. Voeg de warme gnocchi en de boter toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de gnocchi in diepe borden en garneer met de tuinkers.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)