Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
zelf pasta maken

Zelf pasta maken

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In het zonnetje dwalend langs de kasteelmuren en de vele Italiaanse standjes was het echt even vakantie. De smaak van Italië ging niet alleen door de maag, want behalve de Italiaanse keuken en de typisch Italiaanse wijnen hebben we ons gewaagd aan zelf pasta maken.

Bereiding

  1. Zeef de bloem en semolina op een schoon werkblad. Maak met de hand een kuiltje in het midden. Meng de eierdooiers, de eieren, azijn, olijfolie, peper en zout in een mengkom. Giet het eimengsel in het kuiltje en meng met een vork beetje bij beetje het bloem met het eimengsel. Zodra het eimengsel met de vork moeilijk meer te mengen is, veeg je met je handen het overige bloem over het eimengsel. Meng het verder tot een mooie egale deegbal.

  2. Leg de bal even aan de kant en maak het werkblad schoon. Kneed hierop vervolgens 10-15 minuten het deeg (kneden is niets meer dan masseren van de gluten en zorgt ervoor dat alles goed met elkaar bindt en het deeg zacht wordt). Wikkel het deeg in een plastic folie en leg een uur weg in de koelkast. Haal het deeg daarna uit de koelkast en laat het een half uur op temperatuur komen voordat je het gaat verwerken.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)