Bereiding

  1. Was de aardappels goed en dep ze droog. Smeer ze in met 1 el olijfolie en prik ze in met een vork. Zet ze ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Laat afkoelen.
  2. Schil de aardappels en stamp ze fijn. Meng ze met de eidooier en de bloem tot een stevig deeg. Rol uit tot vingerdikke worsten en snijd in stukjes van 2 cm. Druk licht aan met een vork. Kook in porties in ruim water met zout tot de gnocchi boven komen drijven.
  3. Maak de paddestoelen schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit samen met de rozemarijn in 1 el olie. Voeg de paddestoelen en de boter toe en bak ca. 5 minuten mee. Doe er de gnocchi bij en bak deze mee. Snijd de raddichio grof, voeg hem toe en laat even slinken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de parmezaanse kaas.