Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Gnocchi met spinazie en pecorino

Gnocchi met spinazie en pecorino

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardappels, doe ze in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 30 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze kort afkoelen. Schil de aardappels en pureer ze. Rasp de pecorino.

  2. Kneed van de aardappelpuree, de pastabloem, de eidooiers, 1 tl zout en de helft van de pecorino een soepel deeg. Maak op een met bloem bestoven werkblad lange rollen van het deeg en snijd er kleine deegkussentjes van. Rol de deegkussentjes over een vork voor een ribbelpatroon.

  3. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Kook de gnocchi in kokend water (zonder zout) tot ze boven komen drijven. Verhit de boter op laag vuur en stoof er de spinazie in. Giet de gnocchi af en laat ze even uitlekken. Meng de spinazie met de gnocchi. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel over borden en strooi er de overige pecorino overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)