Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Vegan chocolademousse

5x overheerlijke recepten voor chocolademousse

Advertentie

Zoek je nog een heerlijk dessert om op tafel te zetten de komende tijd? Wij hebben dé oplossing! Wit, melk, met karamel of zelfs vegan: kies je ultieme favoriet uit onze heerlijke recepten voor chocolademousse en maak het dessert van je dromen.

Recepten voor chocolademousse

Er zijn maar weinig desserts die we zo lekker vinden als deze recepten voor chocolademousse. Ook al zitten we vol, we houden altijd wel wat ruimte over voor chocolade. Het is het ideale toetje  om op tafel te zetten na een diner met vrienden. Want de meeste recepten kun je ook nog eens gemakkelijk van te voren maken, zo sta je op de avond zelf niet continu in de keuken. Welke ga jij maken?

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Chocolademousse met custard

Deze hemelse mousse is alles behalve standaard. De espresso en de custard maken ‘m romiger en ook nog eens smaakvoller dan iedere andere chocolademousse. Dit is dan ook niet voor niets een van onze favoriete recepten voor chocolademousse.

> naar het recept: chocolademousse met custard

recepten voor chocolademousse

2. Onweerstaanbare chocolademousse

Chef Willem maakt wat ons betreft de ultieme chocolademousse. Perfect om je geliefde of de harten van je (schoon)familie mee te veroveren deze kerst, als je ‘m niet zelf al opgegeten hebt voordat je de chocolademousse op tafel zet…

> naar het recept: onweerstaanbare chocolademousse

chocolademousse van Willem 1902

3. Potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Maak een winterse versie van deze chocomousse door de aardbeien te vervangen door bijvoorbeeld je favoriete winterfruit. Wat dacht je bijvoorbeeld van aalbessen? Vergeet dan alleen niet verse munt toe te voegen. Dit kruid geeft het dessert een frisse smaak, die past dan weer perfect bij de zoete witte chocolade.

> naar het recept: potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Potjes met wittechocolademousse en aardbeien

4. Vegan chocolademousse

Deze makkelijke maar overheerlijke vegan chocolademousse heb je al in tien minuten gemaakt. Daarna moet je het even in de koelkast laten rusten en genieten maar! Nog zo’n recept waarbij je stiekem je vingers wil aflikken…

> naar het recept: vegan chocolademousse

Recepten voor chocolademousse: vegan chocolademousse

5. Chocolademousse met kaneel

Ten slotte komen witte en pure chocolade samen in dit heerlijke winterproof recept. Serveer hem in je favoriete mok voor het ultieme resultaat. Dit recept is niet alleen lekker als toetjes overigens, ook als tussendoortje bij een kop koffie smaakt deze chocolademousse ontzettend lekker!

> naar het recept: chocolademousse met kaneel

toetjes chocolademousse

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!