Recepten voor chocolademousse

Er zijn maar weinig desserts die we zo lekker vinden als deze recepten voor chocolademousse. Ook al zitten we vol, we houden altijd wel wat ruimte over voor chocolade. Ideaal om op tafel te zetten na een diner met vrienden. De meeste recepten kun je ook nog eens gemakkelijk van te voren maken, zo sta je op de avond zelf niet continu in de keuken. Welke ga jij maken?

1. Chocolademousse met custard

Deze hemelse mousse is alles behalve standaard: de espresso en de custard maken ‘m romiger en ook nog eens smaakvoller dan iedere andere chocolademousse. Dit is dan ook niet voor niets een van onze favoriete recepten voor chocolademousse.

> naar het recept: chocolademousse met custard

recepten voor chocolademousse

2. Onweerstaanbare chocolademousse

Chef Willem maakt wat ons betreft de ultieme chocolademousse. Perfect om je geliefde of de harten van je (schoon)familie mee te veroveren deze kerst, als je ‘m niet zelf al opgegeten hebt voordat je de chocolademousse op tafel zet…

> naar het recept: onweerstaanbare chocolademousse

chocolademousse van Willem 1902

3. Potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Maak een winterse versie van deze chocomousse door de aardbeien te vervangen door bijvoorbeeld je favoriete winterfruit. Wat dacht je van aalbessen? De verse munt geeft dit dessert een frisse smaak, die past dan weer perfect bij de zoete witte chocolade.

> naar het recept: potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Potjes met wittechocolademousse en aardbeien

4. Vegan chocolademousse

Deze makkelijke maar overheerlijke vegan chocolademousse heb je al in tien minuten gemaakt. Vervolgens even laten rusten in de koelkast en genieten maar! Nog zo’n recept waarbij je stiekem je vingers wil aflikken…

> naar het recept: vegan chocolademousse

Recepten voor chocolademousse: vegan chocolademousse

5. Chocolademousse met kaneel

Witte en pure chocolade komen samen in dit heerlijke winterproof recept. Serveer hem in je favoriete mok voor het ultieme resultaat. Niet alleen lekker als toetjes overigens, ook als tussendoortje bij een kop koffie smaakt deze chocolademousse ontzettend lekker!

> naar het recept: chocolademousse met kaneel

toetjes chocolademousse

Lees ook: