
Chocolademousse recepten
Lees verder na de advertentie
Er zijn maar weinig desserts die we zo lekker vinden als deze recepten voor chocolademousse. Ook al zitten we vol, we houden altijd wel wat ruimte over voor chocolade. Het is het ideale toetje om op tafel te zetten na een diner met vrienden. Want de meeste recepten kun je ook nog eens gemakkelijk van te voren maken, zo sta je op de avond zelf niet continu in de keuken. Welke ga jij maken?
Unieke uitgave
Chocolade & Karamel- Knapperige koekjes
- Recepten met gezouten karamel
- Koken met cacao en veel, veel meer!


Chocolademousse met custard
Deze hemelse mousse is alles behalve standaard. De espresso en de custard maken ‘m romiger en ook nog eens smaakvoller dan iedere andere chocolademousse. Dit is dan ook niet voor niets een van onze favoriete recepten voor chocolademousse.

Onweerstaanbare chocolademousse
Chef Willem maakt wat ons betreft de ultieme chocolademousse. Perfect om je geliefde of de harten van je (schoon)familie mee te veroveren deze kerst, als je ‘m niet zelf al opgegeten hebt voordat je de chocolademousse op tafel zet…

Potjes met wittechocolademousse en aardbeien
Maak een winterse versie van deze chocomousse door de aardbeien te vervangen door bijvoorbeeld je favoriete winterfruit. Wat dacht je bijvoorbeeld van aalbessen? Vergeet dan alleen niet verse munt toe te voegen. Dit kruid geeft het dessert een frisse smaak, die past dan weer perfect bij de zoete witte chocolade.

Vegan chocolademousse
Deze makkelijke maar overheerlijke chocolademousse (vol met proteïne) heb je al in tien minuten gemaakt. Vervolgens even laten rusten in de koelkast en genieten maar!

Chocolademousse met kaneel
Ten slotte komen witte en pure chocolade samen in dit heerlijke winterproof recept. Serveer hem in je favoriete mok voor het ultieme resultaat. Dit recept is niet alleen lekker als toetjes overigens, ook als tussendoortje bij een kop koffie smaakt deze chocolademousse ontzettend lekker!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Chocolademousse met custard
Deze hemelse mousse is alles behalve standaard. De espresso en de custard maken ‘m romiger en ook nog eens smaakvoller dan iedere andere chocolademousse. Dit is dan ook niet voor niets een van onze favoriete recepten voor chocolademousse.
Ingrediënten
Bereiding
Doe de espresso, de custard en de chocolade in een pan en verwarm al roerend op laag vuur. Neem wanneer de chocolade gesmolten is de pan van het vuur. Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen.
Klop de eiwitten in een kom tot stijve pieken. Voeg een snufj e zout en de suiker toe en klop nog ca. 1 minuut stijf.
Roer 1/3 van het eiwitschuim door het custardmengsel. Schep het overige eiwitschuim voorzichtig met een lepel door het mengsel zodat het luchtig blijft.
Verdeel het mengsel over 4-6 ramekins. Schud voorzichtig het oppervlak van de mousse glad. Zet ca. 4 uur tot een nacht in de koelkast. Serveer bestrooid met cacaopoeder.
Bron: Olive Magazine
Lees ook:
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.