Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
chocolademousse frambozen

Chocolademousse met frambozen van Foodie Feest

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermaal voor de bodem de spritsen tot grove kruimels met bijvoorbeeld een houten lepel of een deegroller. Smelt de boter met een snufje zout in een steelpan op laag vuur tot hij lichtbruin kleurt en roer hem door de koekkruimels heen. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de glaasjes. Aandrukken zoals bij een taartbodem hoeft niet.

  2. Klop voor de chocolademousse de slagroom stijf. Smelt de chocolade au bain-marie en laat hem afkoelen (niet te lang, want de chocolade stolt snel). Roer de gesmolten chocolade door de slagroom tot alles één geheel vormt. Tijdens het roeren zal het mengsel vrij vloeibaar worden. Meng als laatste het vanille-extract en het koffiepoeder erdoorheen en schep het mengsel in de glaasjes.

  3. Laat de chocolademousse afgedekt in de koelkast opstijven, minimaal 4 uur maar het liefst een hele nacht.

  4. Breng voor de frambozenlaag de frambozen samen met 100 ml water in een sauspan aan de kook. Laat het ca. 15 minuten doorkoken tot de frambozen kapot koken. Giet het mengsel door een zeef zodat de pitjes achterblijven en breng het sap dat overblijft weer aan de kook. Roer de geleisuiker erdoorheen en laat het geheel nog ca. 1 minuut doorkoken. Zet het vuur uit, roer de verse slagroom erdoor en laat afkoelen.

  5. Giet de frambozencoulis bovenop de chocolademousse en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer de mousse met verse frambozen als topping.

Zoet is de smaak van verleiding. En daarom maken onze foodies friends frambozenchocolademousse en blueberry-bananenbrood.

  1. Vermaal voor de bodem de spritsen tot grove kruimels met bijvoorbeeld een houten lepel of een deegroller. Smelt de boter met een snufje zout in een steelpan op laag vuur tot hij lichtbruin kleurt en roer hem door de koekkruimels heen. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de glaasjes. Aandrukken zoals bij een taartbodem hoeft niet.
  2. Klop voor de chocolademousse de slagroom stijf. Smelt de chocolade au bain-marie en laat hem afkoelen (niet te lang, want de chocolade stolt snel). Roer de gesmolten chocolade door de slagroom tot alles één geheel vormt. Tijdens het roeren zal het mengsel vrij vloeibaar worden. Meng als laatste het vanille-extract en het koffiepoeder erdoorheen en schep het mengsel in de glaasjes.
  3. Laat de chocolademousse afgedekt in de koelkast opstijven, minimaal 4 uur maar het liefst een hele nacht.
  4. Breng voor de frambozenlaag de frambozen samen met 100 ml water in een sauspan aan de kook. Laat het ca. 15 minuten doorkoken tot de frambozen kapot koken. Giet het mengsel door een zeef zodat de pitjes achterblijven en breng het sap dat overblijft weer aan de kook. Roer de geleisuiker erdoorheen en laat het geheel nog ca. 1 minuut doorkoken. Zet het vuur uit, roer de verse slagroom erdoor en laat afkoelen.
  5. Giet de frambozencoulis bovenop de chocolademousse en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer de mousse met verse frambozen als topping.

Dit recept is vrij van gelatine. De frambozenlaag wordt gemaakt met behulp van geleisuiker met pectine, een natuurlijk verdikkingsmiddel. Voor de frambozenlaag kun je zowel verse frambozen als diepvriesframbozen gebruiken.

Een recept van Jessica Folkers, te vinden op Foodie Feest.
jessica foodie feest chocolademousse frambozen
© Receptuur en foodstyling: Jessica Folkers 

© Receptuur en foodstyling: Jessica Folkers 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)