Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Ultieme double chocolate cake

5x chocoladecake bakken

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete chocoladecake recepten bij elkaar. Ga jij chocoladecake bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Chocoladecake bakken

Als ik een slechts één ding mocht noemen waar ik extreem gelukkig van word dan is het ongetwijfeld chocolade. Op internationale chocoladedag kan ik dan ook niets anders dan een chocoladecake bakken. Daarom heb ik de lekkerste chocoladecake recepten voor je verzameld. Van extra puur tot lekker klef, voor elke choco-fan zit er iets tussen!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Keuken van Sou: chocoladecake

Chocoladecake

Chocoladecake in haar puurste vorm: laagjes cake afgewisseld met laagjes ganache. Makkelijker (en lekkerder!) wordt het niet.

Naar het recept
chocotulband

Chocotulband met mokkacrème en amarenakersen

Een ouderwetse tulband blijft lekker. En al helemaal als je hem maakt van chocoladecake. De mokka en amerenakersen maken hem wat mij betreft extra feestelijk!

Naar het recept
chocoladetulband

Chocoladecake met cheesecakevulling van Inge

Nóg zo’n lekker tulbandrecept. Deze is gevuld met een andere klassieker: cheesecake. Alleen bij de gedachte begin je toch al te watertanden?

Naar het recept
Cover voor

Kleffe chocoladecake met kirschroom

Met deze kleffe chocoladecake als dessert scoor je punten. Zet hem in het midden van de tafel, geef iedereen een lepel en smullen maar! Dat wordt gegarandeerd genieten, geloof mij maar.

Naar het recept
Ultieme double chocolate cake

Ultieme double chocolate cake

Dit is misschien wel dé ultieme chocoladecake. Kun jij ook niet wachten om deze cake te gaan maken? Haal dan genoeg chocoladerepen in huis, slinger de oven aan en ga gauw aan de bak!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!