Bereiding

  1. Vet voor de chocoladecake een tulbandvorm in met boter. Verhit de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Hak de pure chocolade in stukjes. Smelt 200 g boter in stukjes met de chocolade en 125 ml water in een pan op laag vuur. Roer regelmatig door.
  2. Laat de amarenakersen uitlekken. Houd 12 kersen apart en hak de overige kersen grof. Meng de bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker, een snufje zout en het  cacaopoeder in een kom. Kluts de eieren met de melk.
  3. Schenk het chocolademengsel en het eimengsel bij het bloemmengsel en roer goed door. Roer de gehakte amarenakersen erdoorheen. Schep het beslag in de tulbandvorm en bak ca. 1 uur in de oven. De cake is gaar wanneer een houten prikker er schoon uitkomt. Neem de tulband uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Neem hem uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
  4. Smelt voor de mokkacrème de melkchocolade en de pure chocolade au bain-marie en laat ca. 15 minuten afkoelen. Klop de boter in ca. 5 minuten wit en romig. Voeg de poedersuiker, het cacaopoeder, het oploskoffiepoeder, de zure room en een snufje zout toe aan de boter en klop nog ca. 3 minuten verder. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade toe en klop in ca. 10 minuten tot een gladde crème.
  5. Schep de mokkacrème in de spuitzak. Versier de tulband met een golvende baan crème en de overige amarenakersen. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

*Rond de kerst soms verkrijgbaar in de supermarkt, anders bij Italiaanse speciaalzaken of bestel ze via internet.
Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Bitossi (bitossihome.prospecct.nl), Fonq (fonq.nl), Sissy Boy Homeland (sissy-boy.nl), eigen collectie