Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Ultieme double chocolate cake

Ultieme double chocolate cake

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Voor de cake

Voor de chocoladefrosting*

Voor de Zwitserse meringue-botercrème**

Zet maar liefst twee pakjes boter en drie chocoladerepen op je boodschappenlijstje, want wij gaan voor de ultieme chocoladetaart. Kies zelf of je ‘m afmaakt met frosting of meringue-botercrème.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet twee diepe springvormen ( 20 cm Ø) in met boter en bekleed ze met bakpapier. Smelt voor de cake 85 g boter en de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Zet de kom apart.

  2. Zeef in een andere grote kom de bloem, het roggemeel, het bakpoeder en de baksoda. Roer het zout en de suiker erdoorheen. Doe het cacaopoeder in een mok en giet er al roerend beetje bij beetje de hete koffie bij zodat er geen klontjes ontstaan. Schenk het hete koffiemengsel, de karnemelk, de eieren en de gesmolten chocolade bij het bloemmengsel en klop alles door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakes 25-30 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cakes voorzichtig uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

  3. Kies nu of je voor de chocoladefrosting* of voor de Zwitserse meringue-botercrème** gaat en maak één van de beide recepten.

  4. Leg een cake op een taartplateau en bestrijk met een dikke laag frosting of crème. Leg hier de tweede cake op en verdeel de overige frosting of crème over de bovenkant en de zijkanten van de taart. Snijd de taart in punten en serveer. Bewaar de taart die je overhoudt afgedekt 3-4 dagen in de koelkast.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur, fotografie, styling & foodstyling: Edd Kimber

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

1.8 / 5.0 (8 stemmen)