Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Meng alle ingrediënten voor de cheesecakevulling en zet apart. Klop voor de cake de boter en de suiker tot een bleek en luchtig mengsel. Voeg daarna één voor één de eieren toe en klop tot deze goed zijn opgenomen.
  2. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven het botermengsel en roer goed door. Voeg daarna de gesmolten chocolade en crème fraîche toe en roer weer goed door.
  3. Verdeel de helft van het beslag over een ingevet en met bloem bestrooid bakblik (22 cm Ø). Verdeel daarna de cheesecakevullling gelijkmatig over de eerste laag. Maak af met het overige cakebeslag. Bak de cake ca. 60 minuten in de oven tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  4. Smelt ondertussen voor de ganache de chocolade en de slagroom in een pan op laag vuur. Laat hem ca. 5 minuten iets indikken. Haal de cake uit de oven en laat hem kort afkoelen. Stort de cake op een rooster. Verdeel de ganache over de cake en garneer met wat feestelijke sprinkels.

Inge: “Ik heb gekozen voor een mooie tulbandvorm, dat staat zo feestelijk!”

Dit recept maakte foodies friend Inge van den Hout. 
© Receptuur en foodstyling: Inge van den Hout