Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
chocolademousse tiramisu

Chocolademousse-tiramisu

  • Gemiddeld

  • 28 minuten bereidingstijd28 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

De chocoladedipsaus

De koffiesiroop

Op zoek naar een spannend toetje? Maak eerst het basisrecept voor chocolademousse van Donna Hay en verwerk de mousse in dit prachtige dessert.

Bereiding

  1. Bekleed een cakeblik van 10 x 25 cm met bakpapier. Maak de chocoladedipsaus: roer in een kom de cacao en ahornsiroop door elkaar. Klop de melk erdoor.

  2. Doop 8 lange vingers 3 seconden in de dipsaus en leg ze in het beklede cakeblik. Schep de helft van de chocolademousse* erover en herhaal; eindig met een laag mousse. Dek af met een laag bakpapier en een laag plasticfolie en zet 6 uur of een nacht in de koelkast.

  3. Maak de koffiesiroop: verwarm een antiaanbakpan op laag vuur. Schenk de espresso en suiker erin en roer tot de suiker oplost. Laat 10-12 minuten heel zacht koken, of tot er een dikke siroop over is. Laat afkoelen. Stort de tiramisu op een platte schaal en verdeel de opgeklopte room en koffiesiroop erover

*Voor dit recept gebruik je dit recept voor chocolademousse van Donna Hay. Maak de chocolademousse klaar t/m stap 5. Gebruik hem vanaf stap 2 in dit recept.

Receptuur en styling: Donna Hay Fotografie: Chris Court. Uit: Donna Hay's Even More Basics to Brilliance

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Even More Basics to Brilliance

€ 32,31
donna hay even more basics to brilliance