Bereiding

  1. Bekleed een cakeblik van 10 x 25 cm met bakpapier. Maak de chocoladedipsaus: roer in een kom de cacao en ahornsiroop door elkaar. Klop de melk erdoor.
  2. Doop 8 lange vingers 3 seconden in de dipsaus en leg ze in het beklede cakeblik. Schep de helft van de chocolademousse* erover en herhaal; eindig met een laag mousse. Dek af met een laag
    bakpapier en een laag plasticfolie en zet 6 uur of een nacht in de koelkast.
  3. Maak de koffiesiroop: verwarm een antiaanbakpan op laag vuur. Schenk de espresso en suiker erin en roer tot de suiker oplost. Laat 10-12 minuten heel zacht koken, of tot er een dikke siroop over is. Laat afkoelen. Stort de tiramisu op een platte schaal en verdeel de opgeklopte room en koffiesiroop erover

*Voor dit recept gebruik je dit recept voor chocolademousse van Donna Hay. Maak de chocolademousse klaar t/m stap 5. Gebruik hem vanaf stap 2 in dit recept.

Receptuur en styling: Donna Hay Fotografie: Chris Court. Uit: Donna Hay’s Even More Basics to Brilliance

Even More Basics to Brilliance

Uit het boek:

Even More Basics to Brilliance
€34,99