Chocolademousse van Donna Hay
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Schenk de slagroom en double cream in een koude kom en klop tot er zachte pieken zijn. Zet tot gebruik in de koelkast.
Doe de chocolade, het water en de vanille in een grote, hittebestendige kom en zet die op een pan met net kokend water (de kom mag het water niet raken). Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat iets afkoelen (het mengsel kan schiften).
Doe de eieren, eidooiers en suiker in een hittebestendige kom en zet die op een pan met net kokend water (de kom mag het water niet raken). Mix 8 minuten met een elektrische handmixer op hoge stand of tot het mengsel warm, dik en luchtig is.
Haal de kom van de pan. Vouw 125 ml van het eiermengsel met een metalen lepel door het chocolademengsel*. Vouw dit chocolade-eimengsel voorzichtig door de rest van het eimengsel.
Zet de kom in een ijsbad* en blijf heel luchtig en voorzichtig vouwen tot het mengsel is afgekoeld. Haal de kom uit het ijsbad en vouw de opgeklopte room er luchtig door.
Schep de mousse in kommen of glazen en zet 2 uur in de koelkast, of tot de mousse goed koud en stevig is.