Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Chocolademousse met krokante chocoladeschotsen

Chocolademousse met krokante chocoladeschotsen

In samenwerking met Côte d'Or.
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de karamelsaus

Voor de krokante chocoladeschotsen

Benodigdheden

  • bakpapier
  • 2 spuitzakken
Door de mousse in verschillende glaasjes te serveren, krijg je een speels geheel. Een perfecte afsluiter van het diner!
Côte d’Or
Al meer dan 140 jaar verwent Côte d’Or chocoladeliefhebbers. Alles begon in 1883, toen Charles Neuhaus, meester-chocolatier, het merk Côte d’Or creëerde en hiermee verwees naar de Goudkust, het huidige Ghana dat een deel van de cacaobonen aanvoerde. Sindsdien is het verhaal van de prille chocoladetablet uitgegroeid tot een saga met ruim 100 producten en smaken. Côte d’Or is zonder meer een wereldmerk geworden door trouw te blijven aan de unieke intense smaak, te verklaren door het vakmanschap en de succesvolle productinnovaties.

Bereiding

  1. Breek voor de mousses de twee soorten chocolade in stukjes, elk in een eigen kom. Breng de slagroom met een snuf zout kort aan de kook. Schenk de helft van de hete room over de melkchocolade en de andere helft over de pure chocolade. Roer beide ganachemengsels goed door tot de chocolade helemaal is gesmolten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Karamelliseer voor de karamelsaus de suiker met het water in een pannetje goudbruin. Blus af met de slagroom en laat koken tot de karamel helemaal is opgelost. De karamel moet dik genoeg zijn om mooie laagjes mee te kunnen maken, maar dun genoeg om te kunnen schenken (let op: tijdens het afkoelen dikt de karamel nog in). Neem van het vuur. Schenk de saus eventueel door een zeefje om klontjes te verwijderen. Laat de saus afkoelen.

  3. Smelt voor de krokante chocoladeschotsen ¾ van de pure chocolade au bain-marie. Hak de rest fijn. Neem de gesmolten chocolade van de pan en meng de gehakte chocolade erdoorheen met een spatel. Blijf omscheppen tot de toegevoegde chocolade is gesmolten. Strijk de chocolade glad uit op een vel bakpapier en bestrooi direct met de hagelslag en wat fleur de sel. Laat uitharden op kamertemperatuur.

  4. Klop beide afgekoelde ganachemengsels op met elk de helft van de slagroomversteviger tot een mooi luchtige mousse. Schep de mousses in een spuitzak en leg ca. 1 uur in de koelkast. Spuit afwisselend in glaasjes een dot chocolade mousse en druip er wat karamelsaus overheen. Spuit er een dot van de andere mousse op en herhaal met de karamelsaus. Herhaal nogmaals met beide moussesoorten. Laat voor een stevige mousse eventueel nog ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. Breek de krokante chocolade in schotsen en steek ze in de mousse. Bestuif met een klein beetje cacaopoeder en serveer.

Per portie: 530 kcal | 34 g koolhydraten | 5 g eiwit | 36 g vet

Receptuur: Willem van Santen en Lotus van Overveldt Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser Keramiek: Corinne van Baast

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)