Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Heel-veel-chocoladetaart

Heel-veel-chocoladetaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 18

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Vet 3 taartvormen (20 cm Ø) in met boter en bekleed ze met bakpapier. Doe alle droge ingrediënten voor de cake met ½ tl zout in een staande mixer en meng op lage snelheid met een garde. Klop in een grote kan of kom de eieren, de karnemelk en de olie door elkaar. Schenk het karnemelkmengsel langzaam bij de ingrediënten in de mixer en draai de snelheid daarbij langzaam naar middelhoog. Draai de mixer weer naar lage snelheid en voeg beetje bij beetje 450 ml water dat net van de kook is toe. Klop tot het mengsel net een geheel is en zorg dat je niet te lang mengt. Verdeel het beslag over de 3 taartvormen en bak 40-45 minuten, tot een satéprikker er droog uit komt.

  2. Meng terwijl de cakes in de oven staan voor de siroop de suiker met 150 ml water in een kleine pan. Kook op laag vuur 5-6 minuten tot de suiker is opgelost. Schenk de helft van de siroop over de cakes zodra ze uit de oven komen. Snijd na ca. 20 minuten met een klein mesje langs de randen van de cakes om ze los te maken en draai de taartvormen om om de cakes eruit te halen. Schenk de overige helft van de siroop over de onderkanten van de cakes. Laat de cakes afkoelen.

  3. Zet intussen voor de ganache een kom boven een pan zachtjes kokend water en doe alle chocolade in de kom, zodat hij smelt. Verwarm de slagroom in een klein pannetje en schenk de hete room over de chocolade. Laat ca. 1 minuut staan en blend glad met een staafmixer. Zorg er hierbij voor dat de staafmixer onder de chocolade blijft, zodat je geen luchtbelletjes krijgt. Je kunt de ganache ook met de hand kloppen. Voeg de boter beetje bij beetje toe terwijl je blijft mixen, tot de ganache glanst. Leg een vel vershoudfolie direct op de ganache. Laat afkoelen en opstijven op kamertemperatuur.

  4. Klop voor de botercrème de eiwitten, de suiker, het wijnsteenzuur en een snufje zout door elkaar. Zet een kom boven een pan zachtjes kokend water. Gebruik een keukenthermometer om te zien wanneer het mengsel 71⁰C bereikt en doe het dan in de kom van een staande mixer. Klop de meringue tot stijve pieken en tot de kom niet meer warm is.

  5. Zet de platte menghaak in de staande mixer en meng op middelhoge snelheid. Voeg de boter beetje bij beetje toe en meng op hoge snelheid tot de botercrème glad en zijdezacht is. Het mengsel zal er eerst klonterig uitzien, maar wordt een geheel als je blijft mengen. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg het samen met de gesmolten chocolade toe aan de botercrème. Klop tot de botercrème dik en glanzend is.

  6. Stapel de cakes op met telkens een laag ganache ertussen en bestrijk de buitenkant van de taart in een heel dun laagje ganache. Zet de taart ca. 20 minuten in de koelkast of de diepvries. Bestrijk de taart met botercrème, strijk de randen glad en draai met een paletmes een spiraal aan de bovenkant. Koel de taart nogmaals ca. 20 minuten. Om het boomschorseffect te krijgen spuit je met een spuitzak met groot stervormig spuitmondje van beneden naar boven golvende lijnen op de zijkant van de taart. Spuit hier en daar rozetten op de taart, om hem er als een boomstronk uit te laten zien. Decoreer met takjes rozemarijn, gebroken kaneelstokjes, purechocoladeschaafsel en gouden eetbare glansspray.

Per portie: 1003 kcal | 101 g koolhydraten | 9 g eiwit | 62 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: The Little House Dorset, Asa Naiditch, Nicola Lamb, George en Geanina Ursache, Morny Bakehouse Foto’s: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Amy Stephenson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)