Advertentie
Bakken met Nutella
Nutella, need I say more? Bakken met Nutella – je favoriete broodbeleg – is een ontzettend goed idee. Want wist je dat je er veel meer mee kan dan je bammetje besmeren? Maak bijvoorbeeld pastéis of parfait. Met deze smeuïge chocolade-hazelnootpasta maak je de lekkerste baksels. Jij kiest jouw favoriet!
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Nutella recepten
Pastéis de Nutella
Een Portugese klassieker met Nutella-twist. Deze pastéis laat niemand staan. Serveer terwijl ze nog warm zijn of op kamertemperatuur, bestrooid met wat poedersuiker.
Ingrediënten
Voor de custard
Bereiding
1. Kluts voor de custard de suiker, het ei, 2 eidooiers en de maïzena in een steelpan tot een glad mengsel. Verwarm in een andere pan de melk met het vanillemerg tot hij net niet kookt. Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de hete melk bij het eimengsel en verwarm zonder te koken ca. 10 minuten al roerend op laag vuur tot de custard iets indikt. Zeef de custard. Meng de gemalen hazelnoten en 2 eidooiers door de Nutella. Meng met een garde beetje bij beetje de custard door het Nutellamengsel en schenk het mengsel in een kan.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush
Nutellaparfait
Parfait betekent ‘stilstaand ijs’. De reden hiervoor is dat het ijs – in tegenstelling tot roomijs – niet in beweging hoeft te blijven tijdens het invriezen. Er komt dus geen ijsmachine aan te pas. Lekker makkelijk! Tip van ons: lukt het niet om de parfait te storten? Dompel de vorm dan heel kort in heet water.
Nutellacake met Baileysroom
Een cake waar je maar niet van af kunt blijven, dat is de cake met het Italiaanse goud: Nutella! Deze Nutellacake maak je in een handomdraai en zo eet je ‘m ook op. Extra lekker met een flinke dot Baileysroom on top.
Nutellabagels
Het is een werkje, maar dan heb je ook wat. Verwen je geliefden met deze belachelijk lekkere bagels. Want liefde gaat door de maag. En met deze zelfgemaakte bagels is je ontbijtje op bed onvergetelijk: we maken met dit recept stap voor stap nutellabagels! Waar wacht je nog op?
Nutellakoekjes
Oh my, deze koekjes zijn zó lekker. Ben jij gek op zeezout-karamelchocolade? Probeer dan ook eens deze Nutellakoekjes; dé perfecte combinatie van zoet en zout. Vergeet vooral de koekjes achteraf niet te bestrooien met wat extra zeezoutvlokken
Onze tips
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.