Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
nutellacake

5x bakken met Nutella

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze vijf favoriete recepten met Nutella bij elkaar. Ga jij met Nutella bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met Nutella

Nutella, need I say more? Bakken met Nutella – je favoriete broodbeleg – is een ontzettend goed idee. Want wist je dat je er veel meer mee kan dan je bammetje besmeren? Maak bijvoorbeeld pastéis of parfait. Met deze smeuïge chocolade-hazelnootpasta maak je de lekkerste baksels. Jij kiest jouw favoriet!

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nutella recepten

pasteis de nata pasteis de nutella

Pastéis de Nutella

Een Portugese klassieker met Nutella-twist. Deze pastéis laat niemand staan. Serveer terwijl ze nog warm zijn of op kamertemperatuur, bestrooid met wat poedersuiker.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg (360 g – uit de diepvries)
bloem om te bestuiven
2 el suiker
1½ tl kaneelpoeder
poedersuiker om te serveren

Voor de custard

125 g suiker
1 ei
4 eidooiers
25 g maïzena
300 ml volle melk
merg van 1 vanillestokje
6 el gemalen hazelnoten
200 g Nutella

Bereiding

  1. 1. Kluts voor de custard de suiker, het ei, 2 eidooiers en de maïzena in een steelpan tot een glad mengsel. Verwarm in een andere pan de melk met het vanillemerg tot hij net niet kookt. Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de hete melk bij het eimengsel en verwarm zonder te koken ca. 10 minuten al roerend op laag vuur tot de custard iets indikt. Zeef de custard. Meng de gemalen hazelnoten en 2 eidooiers door de Nutella. Meng met een garde beetje bij beetje de custard door het Nutellamengsel en schenk het mengsel in een kan.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

nutellaparfait

Nutellaparfait

Parfait betekent ‘stilstaand ijs’. De reden hiervoor is dat het ijs – in tegenstelling tot roomijs – niet in beweging hoeft te blijven tijdens het invriezen. Er komt dus geen ijsmachine aan te pas. Lekker makkelijk! Tip van ons: lukt het niet om de parfait te storten? Dompel de vorm dan heel kort in heet water.

Naar het recept
nutellacake

Nutellacake met Baileysroom

Een cake waar je maar niet van af kunt blijven, dat is de cake met het Italiaanse goud: Nutella! Deze Nutellacake maak je in een handomdraai en zo eet je ‘m ook op. Extra lekker met een flinke dot Baileysroom on top. 

Naar het recept
nutellabagels

Nutellabagels

Het is een werkje, maar dan heb je ook wat. Verwen je geliefden met deze belachelijk lekkere bagels. Want liefde gaat door de maag. En met deze zelfgemaakte bagels is je ontbijtje op bed onvergetelijk: we maken met dit recept stap voor stap nutellabagels! Waar wacht je nog op?

Naar het recept
film snacks: Nutellakoekjes

Nutellakoekjes

Oh my, deze koekjes zijn zó lekker. Ben jij gek op zeezout-karamelchocolade? Probeer dan ook eens deze Nutellakoekjes; dé perfecte combinatie van zoet en zout. Vergeet vooral de koekjes achteraf niet te bestrooien met wat extra zeezoutvlokken

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!