Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
nutellabagels

Nutellabagels

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de suiker, de gist en 1 el olie met 300 ml warm water in een grote kom. Laat ca. 5 minuten staan tot het mengsel begint te schuimen. Voeg 500 g bloem, 1 tl kaneelpoeder en 1 tl zout toe en kneed met een mes erdoorheen. Kneed het deeg daarna ca. 10 minuten verder met je handen of met een mixer met deeghaken tot je een elastisch en soepel deeg overhoudt.

  2. Weeg het deeg en verdeel het in twee ballen. Kneed het cacaopoeder door één helft van het deeg. Vorm er weer een bal van. Leg het deeg in aparte, met olie ingevette kommen en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld, of zet het een nacht in de koelkast voor een langzame rijs.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Kneed beide degen kort op je werkblad en verdeel beide degen in 8 kleine balletjes (16 totaal).

  4. Rol van beide kleuren 1 balletje deeg uit tot een lange rol (ca. 25x3cm). Verdeel met de achterkant van een lepel een beetje Nutella over het blanke deeg (niet te veel, anders plakt het deeg niet aan elkaar). Leg het donkerbruine deeg erbovenop en druk stevig aan.

  5. Houd het deeg aan de uiteinden vast en draai in tegengestelde richting om er een vlecht van te maken. Rol de vlecht lichtjes over het werkblad om het deeg  tegen elkaar vast te drukken. Verbind de uiteinden aan elkaar tot een bagel. Leg de bagel op een licht met olie ingevette bakplaat en maak ondertussen de overige bagels.

  6. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de baking soda toe – het water zal een beetje bruisen. Laat de bagels met een schuimspaan een voor een ca. 1 minuut in het kokende water zakken. Draai de bagels daarbij halverwege om. Als het goed is, heeft er zich nu eenlaagje  over de bagels gevormd.

  7. Laat de bagels goed uitlekken. Verdeel ze over een met olie ingevette bakplaat. Meng het ei met wat kaneelpoeder en bestrijk de bagels ermee. Bak de bagels 15-18 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Een goede bagel kraakt wanneer je erin bijt en moet van binnen een beetje taai zijn. Laat de bagels afkoelen. 

Liefde gaat door de maag. En met deze zelfgemaakte bagels is je ontbijtje op bed onvergetelijk: we maken stap voor stap nutellabagels!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)