Bereiding
Nutellacake
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een springvorm (22-23 cm Ø) in met boter en bestuif hem met cacao poeder. Klop overtollig cacaopoeder eraf. Verhit de chocolade met de Nutella, de suiker en 175 g boter op laag vuur onder af en toe roeren. Neem van het vuur. Roer de fijngemalen hazelnoten erdoorheen. Roer vervolgens een voor een de eidooiers erdoorheen.
- Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel 1⁄3 van het eiwitschuim door het chocolademengsel. Spatel vervolgens voorzichtig het overige eiwitschuim erdoorheen.
- Schep het beslag voorzichtig in de springvorm. Bestrooi met de gehakte hazelnoten en bak 30-35 minuten boven in de oven, tot de bovenkant knapperig is en de onderkant nog niet helemaal gestold. Laat volledig afkoelen.
- Neem voor het serveren de cake uit de springvorm. Bestuif eventeel met cacaopoeder en poedersuiker. Klop voor de Baileysroom de slagroom met de Baileys, 1 el poedersuiker en eventueel het zeezout lobbig. Snijd de cake in punten en serveer met de Baileysroom.
Per stuk: ca. 582 kcal
8 g eiwit 47 g vet 30 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Pete Cassidy Styling: Rob Merrett