Bereiding

Nutellacake

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een springvorm (22-23 cm Ø) in met boter en bestuif hem met cacao poeder. Klop overtollig cacaopoeder eraf. Verhit de chocolade met de Nutella, de suiker en 175 g boter op laag vuur onder af en toe roeren. Neem van het vuur. Roer de fijngemalen hazelnoten erdoorheen. Roer vervolgens een voor een de eidooiers erdoorheen.
  2. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel 1⁄3 van het eiwitschuim door het chocolademengsel. Spatel vervolgens voorzichtig het overige eiwitschuim erdoorheen.
  3. Schep het beslag voorzichtig in de springvorm. Bestrooi met de gehakte hazelnoten en bak 30-35 minuten boven in de oven, tot de bovenkant knapperig is en de onderkant nog niet helemaal gestold. Laat volledig afkoelen.
  4. Neem voor het serveren de cake uit de springvorm. Bestuif eventeel met cacaopoeder en poedersuiker. Klop voor de Baileysroom de slagroom met de Baileys, 1 el poedersuiker en eventueel het zeezout lobbig. Snijd de cake in punten en serveer met de Baileysroom.

Per stuk: ca. 582 kcal
8 g eiwit 47 g vet 30 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Pete Cassidy Styling: Rob Merrett