Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
pasteis de nata pasteis de nutella

Pastéis de Nutella

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor de custard

Een Portugese klassieker met Nutella-twist. Deze pastéis laat niemand staan.

Bereiding

  1. 1. Kluts voor de custard de suiker, het ei, 2 eidooiers en de maïzena in een steelpan tot een glad mengsel. Verwarm in een andere pan de melk met het vanillemerg tot hij net niet kookt. Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de hete melk bij het eimengsel en verwarm zonder te koken ca. 10 minuten al roerend op laag vuur tot de custard iets indikt. Zeef de custard. Meng de gemalen hazelnoten en 2 eidooiers door de Nutella. Meng met een garde beetje bij beetje de custard door het Nutellamengsel en schenk het mengsel in een kan.

Per portie: 307 kcal | 27 g koolhydraten | 6 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)