Bereiding

1. Kluts voor de custard de suiker, het ei, 2 eidooiers en de maïzena in een steelpan tot een glad mengsel. Verwarm in een andere pan de melk met het vanillemerg tot hij net niet kookt. Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de hete melk bij het eimengsel en verwarm zonder te koken ca. 10 minuten al roerend op laag vuur tot de custard iets indikt. Zeef de custard. Meng de gemalen hazelnoten en 2 eidooiers door de Nutella. Meng met een garde beetje bij beetje de custard door het Nutellamengsel en schenk het mengsel in een kan.

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Laat het bladerdeeg kort rusten bij kamertemperatuur. Leg de plakjes bladerdeeg in een lap van 4×2 plakken licht overlappend naast elkaar. Druk de randen aan elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van ca. 35×25 cm. Meng de suiker met het kaneelpoeder, verdeel het gelijkmatig over het deeg en rol er met een deegroller overheen om het erin te drukken. Rol het deeg strak op vanaf de korte zijde.  Snijd de rol in 12 plakjes. Rol de plakjes uit tot schijfjes van 3-4 mm dikte en bekleed er 12 holtes van een muffinvorm mee.

3. Vul de gebakjes voor ¾ met de custard en bak ze 18-20 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Controleer bij een gebakje of het bladerdeeg onderin ook goudbruin is. Laat ze in de vorm ca. 15 minuten afkoelen. Serveer terwijl ze nog warm zijn of op kamertemperatuur, bestrooid met poedersuiker.

Per stuk: ca. 307 kcal
6 g eiwit | 19 g vet | 27 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush