Bereiding

  1. Bestrijk een cakeblik eventueel lichtjes met olie en bekleed het met vershoudfolie. Klop de roomkaas met het vanille-extract, de eidooiers, de Nutella en 50 g suiker glad. Maak de gardes van de mixer goed schoon en klop in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg 50 g suiker toe en klop tot het eiwit glanzend en dik is. Spatel het eiwit door het roomkaasmengsel. Klop 300 ml slagroom stijf en spatel hem door het mengsel.
  2. Verdeel de hazelnoten over de bodem van de vorm. Verdeel het roommengsel eroverheen en strijk glad. Zet ca. 3 uur in de diepvries tot het bijna hard is.
  3. Verkruimel voor de bodem de koekjes in een kom en meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de room, druk goed aan en zet de parfait 1 nacht in de diepvries.
  4. Neem de parfait ca. 15 minuten voor het serveren uit de diepvries en stort hem voorzichtig op een bord. Verwijder het vershoudfolie, snijd de parfait in plakken en serveer eventueel met slagroom.

Per portie: ca. 508 kcal
7 g eiwit | 38 g vet | 34 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush