Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
film snacks: Nutellakoekjes

Nutellakoekjes

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Nutella, need I say more? Aan de slag met Nutellakoekjes!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  2. Klop de boter, de suiker en de basterdsuiker in een kom licht en romig. Voeg de Nutella toe en klop ca. 1 minuut door. Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop kort door. Klop de bloem, de Ovomaltine, de baking soda en 1 tl zeezoutvlokken erdoorheen tot een glad beslag. Roer de walnoten en de chocolade erdoorheen.

  3. Verdeel hoopjes van 1 el van het beslag op voldoende afstand van elkaar over de bakplaten en bak 12-13 minuten in de oven. Je kunt ze een beetje zacht laten of krokant bakken. Bestrooi de koekjes eventueel met nog wat zeezoutvlokken.

Per portie: 225 kcal | 23 g koolhydraten | 3 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)