Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Zalmfilet met pestokorst

Zalmfilet met pestokorst

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakpapier
Makkelijk, snel en wie heeft er nou geen zin in een zalmfilet met een krokant pestokorstje?!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 230Ā°C / hetelucht: 210Ā°C). Leg de zalm op de huidzijde op een bakplaat met antiaanbaklaag (of gebruik bakpapier). Strijk de pesto over de bovenzijdes van de zalm. Meng de broodkruimels met de parmezaan en strooi het mengsel over de pesto.

  2. Besprenkel de parmezaanlaag met een beetje olijfolie en bak ca. 10 minuten in de oven. Kook intussen de haricots verts 3-4 minuten. Giet af, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de haricotsĀ verts over borden en leg de zalm erbovenop.

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foodstyling: Sal Henley Fotoā€™s: Mike English Styling: Davina Perkins

Wat vind jij van dit recept?

3.6 / 5.0 (16 stemmen)