Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de aardappels ca. 3 minuten in ruim kokend water met wat zout. Voeg de asperges toe en kook ca. 2 minuten verder. Giet de aardappels en de asperges af en spoel alleen de asperges af onder koud stromend water. Laat uitlekken en zet apart.

2. Meng de aardappels met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappels over een ovenschaal of bakplaat en bak 15­-20 minuten in de oven tot ze bruin beginnen te kleuren en bijna gaar zijn. Meng de asperges en de zalm door de aardappels, breng op smaak met zout en peper en bak nog 10­-12 minuten verder in de oven tot de zalm gaar is.

3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de mosterd-dillesaus. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de saus eroverheen. Garneer eventueel met wat extra dille.

Per portie: ca. 525 kcal
33 g eiwit | 25 g vet | 40 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Tonia Shuttleworth Foodstyling: Katy Greenwood