Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Ovenschotel met zalm en gegrilde prei

Ovenschotel met zalm en gegrilde prei

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Maak de prei grondig schoon en snijd hem schuin in plakjes van ca. 1,5 cm dik. Was de prei eventueel nogmaals voorzichtig in koud water. Laat goed uitlekken. Verhit een grillpan op laag vuur. Bedruppel de prei met 3 el olijfolie en leg de plakjes in de grillpan. Gril ze 2-3 minuten per zijde.

  2. 2. Snijd de zalmfilet in plakken. Leg de prei en de zalm om en om in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Was de dragon en schud hem droog. Pluk de dragonblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de crème fraîche met de mosterd en de dragon. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).

  3. 3. Verdeel het crème-fraîchemengsel losjes over de zalm en de prei. Bestrooi met het paneermeel en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven. Lekker met bladselderij.

  4. 43 g eiwit | 57 g vet | 14 g koolhydraten

Per portie: 758 kcal | 14 g koolhydraten | 43 g eiwit | 57 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Le Creuset (lecreuset.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)