Lees verder onder de advertentie
Ovenschotel met zalm en gegrilde prei
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maak de prei grondig schoon en snijd hem schuin in plakjes van ca. 1,5 cm dik. Was de prei eventueel nogmaals voorzichtig in koud water. Laat goed uitlekken. Verhit een grillpan op laag vuur. Bedruppel de prei met 3 el olijfolie en leg de plakjes in de grillpan. Gril ze 2-3 minuten per zijde.
Snijd de zalmfilet in plakken. Leg de prei en de zalm om en om in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Was de dragon en schud hem droog. Pluk de dragonblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de crème fraîche met de mosterd en de dragon. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).
Verdeel het crème-fraîchemengsel losjes over de zalm en de prei. Bestrooi met het paneermeel en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven. Lekker met bladselderij.
Makkelijk wachten
Het allerfijnste aan ovenschotel recepten is natuurlijk dat ze super makkelijk te maken zijn. Je haalt de benodigde ingrediënten, hoeft daarvan vaak maar de helft te snijden en stopt alles in de oven. Het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is wachten! Ideaal toch? In de tussentijd kun je lekker je eigen ding doen, de tafel dekken en zet je, nadat de wekker is afgegaan, de ovenschaal op tafel. Aanvallen maar!
Heb je naderhand nog een restje over? Geen probleem. Vaak kun je deze gewoon weer opnieuw opwarmen in de oven. Doe dit wel op een lagere temperatuur om verbranding of overgaring te voorkomen. Zo kun je nog een keer genieten van je heerlijke ovenschotel.
Lees verder onder de advertentie