Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
BigMac pizza

BigMac pizza

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Voor het pizzadeeg

Toppings

Sabine: "In mijn allereerste Guilty Pleasures Kookboek staat een recept voor dé Big Mac van McDonald’s. Hetgeen de BigMac zo bijzonder maakt is natuurlijk het ‘geheime sausje’ maar als je die code eenmaal hebt gekraakt kom je erachter dat je eindeloos met de ingrediënten kunt variëren. Zo maakte ik al eens een BigMac ovenschotel en kon ik ook niet wachten om een BigMac pizza te maken. Zie hier het resultaat. Bij het nemen van de eerste hap ben je even in de war: eet je nou een burger of een pizza? Maar de smaakcombinatie is verrassend geslaagd."

Bereiding

  1. Doe de gist samen met het water in een kom en klop dit met een garde tot er luchtbelletjes ontstaan. Voeg de bloem, het zout en de olijfolie toe en kneed het geheel met de hand of keukenmachine met deeghaken tot een stevig en licht plakkerig deeg.

  2. Vorm een bal van het pizzadeeg en leg in een licht ingevette kom. Dek de kom af en laat het pizzadeeg 2 uur rijzen.

  3. Snijd het gerezen pizzadeeg in tweeën en rol iedere helft uit tot een dunne pizzabodem. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Bak het rundergehakt rul in een droge koekenpan en zet even opzij.

  5. Roer de sandwichspread, mayonaise, ketchup en azijn door elkaar en smeer hier de pizzabodems mee in. Verdeel de geraspte Cheddar en het gehakt over de pizza’s en bak de pizza’s onder in de oven in 20 minuten gaar.

  6. Verdeel de gesnipperde ui, augurken en ijsbergsla over de pizza en serveer direct.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (3 stemmen)