Bereiding

  1. Doe de gist samen met het water in een kom en klop dit met een garde tot er luchtbelletjes ontstaan. Voeg de bloem, het zout en de olijfolie toe en kneed het geheel met de hand of keukenmachine met deeghaken tot een stevig en licht plakkerig deeg.
  2. Vorm een bal van het pizzadeeg en leg in een licht ingevette kom. Dek de kom af en laat het pizzadeeg 2 uur rijzen.
  3. Snijd het gerezen pizzadeeg in tweeën en rol iedere helft uit tot een dunne pizzabodem. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Bak het rundergehakt rul in een droge koekenpan en zet even opzij.
  5. Roer de sandwichspread, mayonaise, ketchup en azijn door elkaar en smeer hier de pizzabodems mee in. Verdeel de geraspte Cheddar en het gehakt over de pizza’s en bak de pizza’s onder in de oven in 20 minuten gaar.
  6. Verdeel de gesnipperde ui, augurken en ijsbergsla over de pizza en serveer direct.
Oh My Foodness

Meer gerechten zoals deze?

Oh My Foodness
€20,99