Bereiding

David: “Heb je nog een half pakje norivellen over van die ene keer dat je sushi had gemaakt? En heb je dat niet nog een keer gedaan omdat het zo’n gedoe was? We weten wat je bedoelt. Deze kruising tussen sushi en een burrito is eenvoudig en zonder fratsen. Kinderen zijn er gek op, omdat ze het met hun handen kunnen eten.”

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Maak de vulling: breng de rijst met 600 ml water aan de kook in een middelgrote pan met deksel, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 30 minuten zacht koken, of tot de rijst gaar is en het grootste deel van het water is geabsorbeerd.
  3. Snijd intussen de zoete aardappel in dunne partjes, leg ze op een bakplaat, besprenkel met de olie, bestrooi met zout en peper en schep om tot alles ermee bedekt is. Zet 15 minuten in de oven tot ze goudkleurig zijn en zacht worden. Snijd de avocado en rodekool in repen en de wortel in luciferreepjes en zet weg. Rasp voor de gembermayo de gember fijn. Roer in een schaaltje door de mayonaise en zet weg.
  4. Haal de zoete aardappel uit de oven en laat helemaal afkoelen. Haal de rijst van het vuur en zet 10 minuten weg met het deksel op de pan. Roer dan de azijn en ahornsiroop erdoor.
  5. Maak een rol: leg een vel nori op een sushimatje of op een schoon aanrecht. Bestrijk de bovenste rand met water en leg de onderste rand van een ander norivel erop, zodat je een lang vel krijgt. Smeer met natte handen of de achterkant van een in water gedoopte lepel een derde van de rijst gelijkmatig uit over de nori. Verdeel daar een derde van de zoete aardappel, avocado, kool, wortel en gembermayonaise over en bestrooi met sesamzaad. Bestrijk de bovenste rand met water en rol de nori voorzichtig maar strak op, over de vulling. Herhaal met de rest van de nori en vulling. Snijd de rollen doormidden en dien op, of verpak ze in bakpapier of een herbruikbare verpakking, om later op te eten.
Little Green Kitchen

Recept uit het boek

Little Green Kitchen
€24,99