Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Burrito’s met rijst, kidneybonen, avocado, bavette en koriander

Burrito’s met bavette

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Zin in een stevige, smaakvolle maaltijd met een Mexicaanse twist? Deze burrito’s met sappige bavette zijn precies wat je zoekt. Perfect voor een doordeweekse traktatie of een gezellige avond met vrienden!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor de rijst

Benodigdheden

  • (bak)papier of aluminiumfolie
Zin in een stevige, smaakvolle maaltijd met een Mexicaanse twist? Deze burrito’s met sappige bavette zijn precies wat je zoekt. Perfect voor een doordeweekse traktatie of een gezellige avond met vrienden!
Bavette
De bavette is een vrij plat en langwerpig stuk vlees uit de vang, ook wel flank, van een rund. Dit is het onderste deel van het rund en ligt tussen bil en borst.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kleine foodprocessor of vijzel en maal tot een pasta. Marineer de bavette in de marinade en zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.

  2. Fruit voor de rijst de ui ca. 2 minuten in de olie. Voeg de rijst toe en bak op hoog vuur ca. 1 minuut mee. Meng de tomatenpuree erdoorheen en bak nog ca. 1 minuut mee.

  3. Blus de rijst af met de bouillon en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur in ca. 18 minuten beetgaar.

  4. Neem van het vuur, roer de kidneybonen erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en hot sauce. Verhit een grillpan op het vuur. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.

  5. Gril het vlees op hoog vuur 2-3 minuten per zijde tot het vanbinnen rosé is. Neem uit de pan en laat op een snijplank rusten.

  6. Maak de tortilla’s licht vochtig met een kwastje en water. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de tortilla’s één voor één ca. 10 seconden erin.

  7. Neem de tortilla’s uit de pan en verdeel een dunne laag van het rijstmengsel over de tortilla’s. Snijd het vlees in dunne reepjes. Verdeel het vlees, de avocado, de komkommer, de tomaat en de rode ui over de rijst.

  8. Vouw de zijkanten van de tortilla’s over de vulling en rol nu vanaf de onderkant de burrito strak op, terwijl je de zijkanten goed vasthoudt zodat ze dicht blijven. Pak eventueel strak in in papier of folie en snijd doormidden.

Per portie: 573 kcal | 66 g koolhydraten | 29 g eiwit | 27 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder Styling: Marijn Visser

Goed inpakken
Om de rolletjes mooi strak te houden, kun je ze het beste goed strak inpakken met papier of folie.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!