
Burrito’s met bavette
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kleine foodprocessor of vijzel en maal tot een pasta. Marineer de bavette in de marinade en zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
Fruit voor de rijst de ui ca. 2 minuten in de olie. Voeg de rijst toe en bak op hoog vuur ca. 1 minuut mee. Meng de tomatenpuree erdoorheen en bak nog ca. 1 minuut mee.
Blus de rijst af met de bouillon en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur in ca. 18 minuten beetgaar.
Neem van het vuur, roer de kidneybonen erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en hot sauce. Verhit een grillpan op het vuur. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
Gril het vlees op hoog vuur 2-3 minuten per zijde tot het vanbinnen rosé is. Neem uit de pan en laat op een snijplank rusten.
Maak de tortilla’s licht vochtig met een kwastje en water. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de tortilla’s één voor één ca. 10 seconden erin.
Neem de tortilla’s uit de pan en verdeel een dunne laag van het rijstmengsel over de tortilla’s. Snijd het vlees in dunne reepjes. Verdeel het vlees, de avocado, de komkommer, de tomaat en de rode ui over de rijst.
Vouw de zijkanten van de tortilla’s over de vulling en rol nu vanaf de onderkant de burrito strak op, terwijl je de zijkanten goed vasthoudt zodat ze dicht blijven. Pak eventueel strak in in papier of folie en snijd doormidden.