Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Burrito bowl met harissa-garnalen

Burrito bowl met harissa-garnalen

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Deze gezonde bowl is lichter dan een klassieke burrito, waardoor je hem als lichte avondmaaltijd of vullende lunch kunt eten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Deze gezonde bowl is lichter dan een klassieke burrito, waardoor je hem als lichte avondmaaltijd of vullende lunch kunt eten.

Bereiding

  1. Meng de rode ui met de azijn, de suiker en een snuf zout. Zet afgedekt 1 uur (of langer) in de koelkast. Roer voor de garnalen de chipotlepasta met de honing, de limoenschil, het limoensap en de olie door elkaar. Meng de garnalen erdoorheen zodat ze rondom bedekt zijn met een laagje marinade.

  2. Meng de gekookte rijst in een grote kom met de limoenschil en het sap, ¾ van de lente-ui en de kidneybonen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 2 kommen.

  3. Verdeel de ingemaakte ui, de gemarineerde garnalen, de mais, de avocado, de rest van de lente-ui en de tomaat over de kommen. Schep in iedere kom 1 el Griekse yoghurt. Garneer met
    de koriander en de chilivlokken. Serveer evt. met limoenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 564 kcal | 70 g koolhydraten | 23 g eiwit | 18 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Hayley Benoit

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)