Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pittige gegrilde kip met groene salsa, nacho chips en limoenpartjes

Pittige gegrilde kip met groene salsa

In samenwerking met La Morena
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Deze pittige gegrilde kip zit boordevol smaak en wordt extra bijzonder door een kruidige groene salsa. Makkelijk op tafel en verrassend lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de marinade

Benodigdheden

  • 4 metalen spiesen
Deze pittige gegrilde kip zit boordevol smaak en wordt extra bijzonder door een kruidige groene salsa. Makkelijk op tafel en verrassend lekker!

Bereiding

  1. Hak voor de marinade de adobo­pepers grof en meng inclusief de saus uit het potje met de overige ingrediënten voor de marinade.

  2. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en meng ze in een schaal met de marinade. Zet afgedekt ca. 2 uur in de koelkast.

  3. Rijg de stukken kip in de lengte aan spiesen en gril ze op een hete grillplaat, grillpan of barbecue gaar. Bestrijk tijdens het grillen enkele malen met de marinade.

  4. Serveer de kip met de salsa, de totopos, gebakken uitjes en de limoen.

Per portie: 578 kcal | 60 g koolhydraten | 34 g eiwit | 22 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!