Overheerlijke nacho's met kaas
Eenvoudig6 personen30 minuten bereiden
Viva Mexico! Eén van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho's met kaas. Je maakt ze in een handomdraai en kunt het zowel serveren als voorgerecht, borrelhapje of snack bij een leuke film.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 250 g rundergehakt
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl + een beetje paprikapoeder
- 400 g kidneybonen uit blik
- zout en peper
- 300 g tortillachips
- 150 g kaas
- 1 rode ui
- ½ kropje ijsbergsla
- ca. 150 g plakjes jalapeñopeper uit een pot
- 150 ml zure room
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Tijd om de nacho’s met kaas te maken. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een pan en rul hier het gehakt in. Voeg de knoflook, het chilipoeder, 1 tl paprikapoeder en de kidneybonen toe en bak nog ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200℃ / hetelucht: 175℃ / gas: stand 3).
- Verdeel de tortillachips over een grote of meerdere kleine ovenschaaltjes. Schep het gehaktmengsel op de tortillachips en strooi er de kaas overheen. Gratineer de nacho’s met kaas ongeveer 5 minuten in de oven.
- Pel de ui en snijd hem in ringen. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Neem de nacho’s uit de oven en verdeel er de ijsbergsla, de jalapeñopeper en de rode ui over. Verdeel er de zure room overheen en bestrooi met wat paprikapoeder. Voilà, jouw nacho’s met kaas zijn klaar!