Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Tostada de camaron mexicaanse recepten

Mexicaans 3-gangen menu

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Mexicaans menu

De prachtige stranden, de stralende zon en het beste; de geweldige keuken. We love Mexico! Maar om van deze cultuur te genieten, hoef je heus niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Met dit Mexicaans menu haal je het in huis. Zet jij aankomend weekend ook empanadas, tostadas & flan op het menu? Bij ons zeker wel. Het water begint ons spontaan in de mond te lopen. Is dat bij jou ook het geval? Zet dan die salsamuziek aan en ga aan de slag. Viva Mexico!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

empanadas met salsa

Empanadas met salsa

Wij beginnen het Mexicaans menu met goedgevulde empanada. Dit is een typisch Mexicaans hapje. Empanar betekent letterlijk inpakken en dat is precies wat je doet; je pakt een vulling – vaak gehakt – in met deeg. Op en top Mexicaans streetfood! Pro-tip; serveer met een flesje tequila flavoured bier. Cheers!

Naar het recept

Hoofdgerecht

Tostada de camaron mexicaanse recepten

Tostada de camarón (knapperige tortilla met garnalen en salsa verde)

Knapperige tortilla’s met garnalen en salsa verde. Loopt het water je alweer in de mond? Bij ons wel! Je bakt de tortilla’s krokant en knapperig in wat zonnebloemolie. In dezelfde olie bak je de garnalen die je vervolgens mengt met de chipotle. Smaaksensatie gegarandeerd! Voor een frisse afwerking gaat er aan het eind nog wat koriander overheen (natuurlijk weglaten als je het naar zeepsop vindt smaken).

Naar het recept

Nagerecht: Mexicaans menu

Flan Mexicano uit Comida Mexicana

Flan Mexicano

Net als de varianten in andere landen is de Mexicaanse flan ook oorspronkelijk ontstaan uit de klassieke Franse crème caramel. Voor de Mexicaanse flan heb je maar een paar, makkelijk verkrijgbare ingrediënten nodig en is hij snel klaar. Easy does it. Na het afkoelen kun je hem meteen serveren ter afsluiting van jouw Mexicaanse feestje.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!