Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
empanadas met salsa

Empanadas met salsa

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Bereiding

  1. Doe voor het deeg de boter samen met 400 g bloem en het paprikapoeder in een keukenmachine en meng met de pulseerknop kort tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg beetje bij beetje de lauwwarme melk toe tot het deeg samenkomt tot een bal. Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem en kneed met je handen het zout door het deeg. Maak een bal van het deeg, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Verhit voor de vulling de olie in een koekenpan en bak er de ui, de paprikablokjes en de knoflook in ca. 5 minuten zacht. Voeg de gedroogde kruiden en specerijen toe en bak al roerend 1 minuut verder. Doe de bonen, de mais en de rijst erbij en verwarm nog even mee. Breng op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoorheen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg ca. 2 mm dun uit. Steek cirkels van 12 cm Ø uit het deeg. Plak de restjes deeg aan elkaar en rol opnieuw uit. Schep in het midden van elke deegcirkel 1 flinke el van de vulling. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw het deeg over de vulling heen tot een halvemaan. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat ei. Bak ze in 25-30 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Serveer de warme empanadas met de salsa.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)