Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Tostada de camaron mexicaanse recepten

Tostada de camarón (knapperige tortilla met garnalen en salsa verde)

In samenwerking met Bergfood
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Snel een lekker Mexicaans feestje in elkaar draaien? Dat doe je met dit heerlijke recept met authentieke smaakmakers zoals chipotle, jalapeño's en salsa verde. Ga jij een tostada de camarón maken?

Bereiding

  1. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak er een voor een de tortilla’s goudbruin en krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bak ze 2 minuten per zijde in de achtergebleven olie. Neem van het vuur en meng de chipotle erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Snijd de avocado’s rondom in met een mes en draai de 2 helften van elkaar. Verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in partjes. Pers 1 limoenpartje erboven uit.

  3. Verdeel de avocadopartjes en de garnalen over de tortilla’s. Maak af met de salsa verde, de rode ui, de korianderblaadjes en chilivlokken naar smaak. Serveer er de overige limoenpartjes bij.

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)