Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Veggie fajita’s

Veggie fajita’s

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Deze vegetarische variant is vaak een goed idee wanneer je gasten op bezoek krijgt met verschillende eetvoorkeuren. Maak er een Mexicaans feestje van en laat iedereen lekker zijn of haar eigen fajita samenstellen aan tafel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de salsa

Benodigdheden

  • pot
Deze vegetarische variant is vaak een goed idee wanneer je gasten op bezoek krijgt met verschillende eetvoorkeuren. Maak er een Mexicaans feestje van en laat iedereen lekker zijn of haar eigen fajita samenstellen aan tafel!

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de salsa in een kom en laat staan, zodat de smaken kunnen trekken.

  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak er de ui en de paprika op hoog vuur in tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Zet het vuur laag en roer de specerijen erdoorheen. Voeg de bonen en een scheut water toe en verwarm het geheel goed door. Verwarm de tortilla’s in een andere koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Vul de tortilla’s met het bonenmengsel en serveer met de cheddar, de zure room, de tabasco en de salsa.

Per portie: 760 kcal | 68 g koolhydraten | 26 g eiwit | 38 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)