Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mexicaans feestje Tortilla met chorizo, jalapeño's en chipotlesalsa

Salsa dippen of dansen? Vier een Mexicaans feestje met ons

In samenwerking met Bergfood
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Snel een lekker Mexicaans feestje in elkaar draaien? Wij doen het al dansend en dippend! Pak je danspartner vast en duik de keuken in. Met deze heerlijke recepten en authentieke smaakmakers zoals chipotle, jalapeño's en salsa verde gaat het bijna vanzelf. Nu alleen nog die losse heupjes en het feestje is compleet!  

Mexicaans feestje

Het is een goed bewaard geheim, onze redacteur Bas dipt niet alleen zijn chips in salsa, hij danst het ook! Wekelijks is hij op de dansvloer te vinden, en dan bedoelen we niet ons kantoor. Wil jij ook een Mexicaans feestje? Haal dan de producten van Fiesta Mexicana (van Antica Cantina) in huis. Van authentiek Mexicaanse chipotle, adobo, pico de gallo en refried black beans tot tortilla’s van 100% maismeel. Verkrijgbaar bij de Jumbo. Meer weten? Neem hier eens een kijkje.

Wij verzamelden drie heerlijke Mexicaanse recepten waarmee je gegarandeerd een feestje in de keuken viert. Hang de piñata klaar en schud de heupen los, wij zijn er klaar voor! Bij een goed feestje horen natuurlijk smaakvolle gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van knapperige tortilla’s met garnalen, tortilla’s met chorizo en jalapeño’s of een tosti met pittig gehakt en kaas?

Tostada de camarón

Knapperige tortilla’s met garnalen en salsa verde. Loopt het water je al in de mond? Bij ons wel! Je bakt de tortilla’s krokant en knapperig in wat zonnebloemolie. In dezelfde olie bak je de garnalen die je vervolgens mengt met de chipotle. Voor een frisse afwerking gaat er aan het eind nog wat koriander overheen. Smaaksensatie gegarandeerd!

Tostada de camaron mexicaanse recepten

Tortilla met chorizo, jalapeño’s en chipotlesalsa

Wist je dat gebakken chorizo barstensvol zit met smaak? Daarnaast zorgt het bakken voor een heerlijke crunch. Net als bij het vorige recept mag een goede salsa niet ontbreken. En nee, we hebben het nu nog even niet over de losse heupen. De chipotlesalsa is wat pittiger dan gewone salsa. Door er limoenpartjes bij te serveren breng je alle smaken in balans.

Mexicaans feestje Tortilla met chorizo, jalapeño's en chipotlesalsa

Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Wie houdt er nu niet van tosti’s? Vergeet de standaard tosti met ham, kaas en ketchup. Deze Mexicaanse variant moet je proeven! Het gehakt krijgt een pittige smaak door ui, knoflook, komijn en chipotlesalsa toe te voegen. Natuurlijk mag kaas niet ontbreken. Wissel eens af met verschillende soorten kaas, bijvoorbeeld met cheddar.

Mexicaans feestje: Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!