Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mexicaans feestje Tortilla met chorizo, jalapeño's en chipotlesalsa

Tortilla met chorizo, jalapeño’s en chipotlesalsa

In samenwerking met Bergfood
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Snel een lekker Mexicaans feestje in elkaar draaien? Dat doe je met dit heerlijke recept met authentieke smaakmakers zoals chipotle, jalapeño's en salsa verde. Ga jij deze tortilla maken?

Bereiding

  1. Doe de refried black beans met het vocht uit het blik in een pannetje en warm op laag vuur op, voeg eventueel wat extra water toe. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan ca. 1 minuut per zijde tot ze soepel zijn en een beetje opbollen. Houd ze warm onder een schone theedoek.

  2. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de plakken chorizo ca. 2 minuten per kant in. Bak ze niet te lang, dan wordt de worst droog.

  3. Verdeel over elke tortilla een flinke lepel bonen en beleg met wat plakjes chorizo, jalapeño’s en rode ui. Maak af met de chipotlesalsa en de korianderblaadjes. Serveer er de limoenpartjes bij.

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)