Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Slow cooked pulled pork

Langzaam gegaarde pulled pork carnitas

  • Gemiddeld

  • ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Om te serveren

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
Carnitas is een oorspronkelijk Mexicaans gerecht waarbij grote stukken varkensvlees zoals schouder of procureur langzaam worden gesmoord tot het vlees mals is en bij na uit elkaar valt. Het is eigenlijk de Mexicaanse versie van pulled pork, maar je eet het op een taco en met typische Mexicaanse smaakmakers zoals koriander en limoensap.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestrooi de varkensschouder met de peper, de ore-gano, het knoflookpoeder en een flinke snuf zout. Wrijf het vlees goed in met de specerijen. Leg het vlees in een ovenbestendige pan met deksel die net groot genoeg is, zodat het vlees niet teveel ruimte rondom heeft.

  2. Giet de bouillon, het sinaasappelsap en het limoensap in de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Als het goed is staat het vlees nu goed onder, anders kun je nog wat water toevoegen. Zet het deksel op de pan en gaar het vlees 3-3,5 uur in de oven tot je het vlees makkelijk met twee vorken uit elkaar kunt halen. Haal het vlees uit de pan en leg in een grote kom. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet opzij.

  3. Haal de laurierblaadjes uit de pan en zet de pan met de vleessappen weer op het vuur. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat de saus in 20-25 minuten tot ca. ⅕ inkoken. Haal het vlees met twee vorken uit elkaar en meng met de saus in de pan. Verwarm het vlees kort mee en breng op smaak met zout en peper.

  4. Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rodekool met het limoensap en een snufje zout. Verdeel de rodekool, de pulled pork, de rode peper en de koriander over de taco’s.

Per portie: 238 kcal | 2 g koolhydraten | 26 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John Gregory­Smith Fotografie: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)