Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Mozzarella-quesadilla's met daarop gegrilde courgette

Mozzarella-quesadillas met gegrilde courgette

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Een simpele maar verrassende twist op de klassieke quesadilla. Serveer met gegrilde courgette voor een extra smaakvolle en frisse bite.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Een simpele maar verrassende twist op de klassieke quesadilla. Serveer met gegrilde courgette voor een extra smaakvolle en frisse bite.
Tip
Ook lekker met een lepeltje salsa of zure room erbij.

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in dunne plakjes en de mozzarella in stukjes. Bestrijk 4 tortilla’s elk met 1 el tapenade.

  2. Verdeel de tomaat, mozzarella en de blaadjes basilicum eroverheen. Leg de overige 4 tortilla’s erop.

  3. Maak de courgette schoon en snijd of schaaf hem in dunne plakken. Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met de olijfolie.

  4. Gril de quesadillas ca. 3 minuten per zijde op de barbecue. Gril de courgetteplakken ca. 2 minuten per zijde.

  5. Bedruppel de courgette met het citroensap. Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en serveer met de courgette.

Per portie: 599 kcal | 63 g koolhydraten | 25 g eiwit | 27 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wist je dat?
Een quesadilla is een Mexicaans recept waarbij een tortilla wordt gevuld met kaas en daarna gebakken of gegrild wordt tot de kaas gesmolten is.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!