Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Pittige salsa van geblakerde groente

Pittige salsa van geblakerde groente

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Wraps, tortilla's, vlees of vis. Met een salsa erbij, limoentjes op tafel en Mexicaans biertje in je hand. heb je zo een Mexicaanse lunch.

Bereiding

  1. Doe de tomaten, ui, jalapeño’s en knoflook op een hete barbecue, in een hete grillpan of in een hete droge koekenpan. Bak 6-8 minuten tot de groenten volledig geblakerd zijn. Laat de zwarte schil van de tomaat en de jalapeño’s zitten, deze voegen smaak toe aan de salsa.

  2. Verwijder de velletjes van de knoflook. Stamp de knoflook fijn in een vijzel en doe in een kom. Pel de ui en stamp grof in de vijzel en doe bij in de kom. Doe hetzelfde met de tomaten en de jalapeño’s.

  3. Stamp alles fijn in de kom en voeg dan 4-5 eetlepels water, het limoensap en de koriander toe om het geheel smeuïg te maken. Meng goed door elkaar en laat ca. 10 minuten staan voor serveren. In de koelkast blijft de salsa zo’n 2 dagen goed.

Per portie: 20 kcal | 3 g koolhydraten | 1 g eiwit

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Karla Zazueta Fotografie: Tara Fisher Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)