Bereiding

  1. Doe voor de vegan queso de noten in een hoge mengbeker en giet er 100 ml gekookt water bij. Laat ca. 30 minuten weken.
  2. Doe de rest van de ingrediënten voor de queso bij de geweekte noten en pureer met een staafmixer tot een mooie gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Voeg als de saus te dik is een scheutje water toe.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olie in een koekenpan en bak er de paprika en de groene peper ca. 3 minuten in. Voeg de mais, de zwarte bonen, de gedroogde kruiden en de specerijen en de sriracha toe, blus af met 2 el water en verwarm ca. 5 minuten op laag vuur.
  4. Verdeel de tortillachips over een grote ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes. Verdeel het mais-bonenmengsel erover en zet ca. 5 minuten in de oven.
  5. Halveer intussen voor de topping de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met het citroensap. Haal de nacho’s uit de oven en bestrooi met de ui, de tomaat, de avocado, de jalapeñoringen en de koriander. Lepel de queso royaal over de nacho’s.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren