Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Loaded nacho's met vegan kaassaus

Loaded nacho’s met vegan kaassaus

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Bereiding

  1. Doe voor de vegan queso de noten in een hoge mengbeker en giet er 100 ml gekookt water bij. Laat ca. 30 minuten weken.

  2. Doe de rest van de ingrediënten voor de queso bij de geweekte noten en pureer met een staafmixer tot een mooie gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Voeg als de saus te dik is een scheutje water toe.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olie in een koekenpan en bak er de paprika en de groene peper ca. 3 minuten in. Voeg de mais, de zwarte bonen, de gedroogde kruiden en de specerijen en de sriracha toe, blus af met 2 el water en verwarm ca. 5 minuten op laag vuur.

  4. Verdeel de tortillachips over een grote ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes. Verdeel het mais-bonenmengsel erover en zet ca. 5 minuten in de oven.

  5. Halveer intussen voor de topping de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met het citroensap. Haal de nacho’s uit de oven en bestrooi met de ui, de tomaat, de avocado, de jalapeñoringen en de koriander. Lepel de queso royaal over de nacho’s.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)