Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Wrijf de kippenbouten in met de cajunkruiden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kippenbouten ca. 45 minuten in de oven.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze. Maak de rode 24 foodies peper schoon en snijd hem in fijne ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Prak het vruchtvlees met een vork fijn en meng er de rode peper, de knoflook en het citroensap doorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  3. Neem de kip uit de oven en laat hem ca. 15 minuten afkoelen. Leg de tortilla’s ca. 5 minuten in de oven. Besmeer de tortilla’s met het avocadomengsel, rol ze op en halveer ze. Hak de koriander grof en meng hem door de crème fraîche.
  4. Pluk het kippenvlees van de botjes. Verdeel de tomaten over diepe borden en leg er de tortillarolletjes op. Verdeel de kip over de borden en schep er de crème fraîche op. Maak af met wat verse koriander.

Foto’s: foodies