Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Broccolipasta met pijnboompitten snelle pasta

Broccolipasta met pijnboompitten

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Benodigdheden

keukenmachine
Veel heeft deze pasta absoluut niet nodig. Broccoli, citroen, knoflook en wat pijnboompitten maken dit tot een simpele en gezonde pasta. Oh ja, en niet te vergeten; ontzettend lekker. Zo snel ging broccoli koken nog nooit!

Bereiding

  1. Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli 1-2 minuten in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken. Hak de broccoli zeer fijn in een keukenmachine of met een mes.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de knoflook en de pijnboompitten ca. 2 minuten in. Voeg de broccoli toe en bak hem kort mee. Roer het citroensap erdoorheen. Giet de linguine af en vang een beetje kookvocht op. Roer de linguine met het kookvocht door de broccoli. Besprenkel met olijfolie en serveer.

Per portie: 480 kcal | 46 g koolhydraten | 16 g eiwit | 24 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Tony Briscoe Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Nathalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)