Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip

Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip

  • Eenvoudig

Dit is ook weer zo’n makkelijke, maar lekkere taart. En altijd inzetbaar: bij een brunch of lunch, maar met een salade erbij ook als complete maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal quiches
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • hoge ronde springvorm (ø ca. 18 cm)
  • airfryer
Dit is ook weer zo’n makkelijke, maar lekkere taart. En altijd inzetbaar: bij een brunch of lunch, maar met een salade erbij ook als complete maaltijd.
Bereiding in de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de quiche 50 minuten.

Bereiding

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze beetgaar. Laat ze goed uitlekken.

  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de gerookte kip in dunne reepjes.

  3. Hussel in een kom de bloemkool, paprika en kip door elkaar.

  4. Klop in een kom de eieren en de kookroom met een vork goed door elkaar.

  5. Voeg de geraspte kaas, oregano, het basilicum en wat zout en peper toe en roer goed door.

  6. Bekleed de springvorm met het deeg en druk het goed aan.

  7. Verdeel de groenten over het deeg en schenk het eimengsel erover.

  8. Bak de quiche 40 minuten op 160 °C.

Per portie: 377 kcal | 21 g koolhydraten | 19 g eiwit | 24 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Bakken in de airfryer

€ 20,00
Bakken in de airfryer