
Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip
Eenvoudig
Dit is ook weer zo’n makkelijke, maar lekkere taart. En altijd inzetbaar: bij een brunch of lunch, maar met een salade erbij ook als complete maaltijd.
Lees verder onder de advertentie
Dit is ook weer zo’n makkelijke, maar lekkere taart. En altijd inzetbaar: bij een brunch of lunch, maar met een salade erbij ook als complete maaltijd.
Bereiding in de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de quiche 50 minuten.
Bereiding
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de gerookte kip in dunne reepjes.
Hussel in een kom de bloemkool, paprika en kip door elkaar.
Klop in een kom de eieren en de kookroom met een vork goed door elkaar.
Voeg de geraspte kaas, oregano, het basilicum en wat zout en peper toe en roer goed door.
Bekleed de springvorm met het deeg en druk het goed aan.
Verdeel de groenten over het deeg en schenk het eimengsel erover.
Bak de quiche 40 minuten op 160 °C.
Uit het boek
Bakken in de airfryer
€ 20,00