Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

Marokkaanse tonijnspies met gerstsalade

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de satéprikkers weken in water. Kook de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Meng intussen de tonijn in een kom met 1 el harissa en 1 el citroensap en laat marineren.

  2. Giet de parelgerst af en meng hem met de komijn en de lente-ui. Breng op smaak met 2-3 el citroensap, zout en peper. Roer de komkommer en de verse kruiden erdoorheen.

  3. Rijg de tonijn aan de satéprikkers. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak er de spiesen 1 minuut aan elke kant in. Verdeel de salade over 2 borden en leg er de spiesen bovenop. Meng de yoghurt met harissa naar smaak, sprenkel wat saus over de spiesen en serveer de rest er los bij.

Per portie: 451 kcal | 44 g koolhydraten | 43 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)