Bereiding

  1. Laat de satéprikkers weken in water. Kook de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Meng intussen de tonijn in een kom met 1 el harissa en 1 el citroensap en laat marineren.
  2. Giet de parelgerst af en meng hem met de komijn en de lente-ui. Breng op smaak met 2-3 el citroensap, zout en peper. Roer de komkommer en de verse kruiden erdoorheen.
  3. Rijg de tonijn aan de satéprikkers. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak er de spiesen 1 minuut aan elke kant in. Verdeel de salade over 2 borden en leg er de spiesen bovenop. Meng de yoghurt met harissa naar smaak, sprenkel wat saus over de spiesen en serveer de rest er los bij.

Per portie: ca. 451 kcal
43 g eiwit | 10 g vet | 44 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush