
In de zomer steken wij maar wat graag de grill aan. Maar wat eet je erbij? Een heerlijke salade natuurlijk! Wij delen tips en recepten.
Lees verder na de advertentie
Salade voor bij de BBQ
Bij het maken van een boodschappenlijst voor de BBQ denk je vaak als eerste aan een sappige hamburger of een gegrilde vis. Maar denk je ook wel aan een frisse salade voor ernaast? Net als de andere bijgerechten voor de BBQ is dit een hele goede toevoeging aan het gezellige avondje grillen. Onze salade recepten zijn makkelijk te maken en lekker om vooraf te eten, terwijl het vlees, de vis en groenten op de grill liggen.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Salade bij de BBQ bewaren
Het fijne van BBQ salades is niet alleen dat je wat vitamines binnenkrijgt, maar ook dat ze verrassend lekker en simpel zijn. Wil je het jezelf echt gemakkelijk maken? Maak de salades dan een dag van tevoren. Dan heb je er verder geen omkijken naar. Je kunt deze salades namelijk super makkelijk bewaren en de volgende dag weer opeten. Sterker nog, vaak zijn de smaken dan beter ingetrokken en zijn ze nóg lekkerder.
Salade bij de BBQ recepten
Een zomerse salade bij de BBQ is altijd een goed idee. Gezond, lekker én simpel. Wij delen tips & recepten: van fruitsalade tot pastasalade bij de barbecue:

Farro-salade met gegrilde perzik en pecannoten
Deze farro-salade heeft alles wat je van een lekkere salade verlangt: de voedzame farro, zoete perziken, aromatische kruiden, een frisse dressing en knapperige noten.

Courgette-sperziebonensalade met chimichurri
Heb je chimichurri gemaakt voor bij het vlees of vis van de grill? Maak dan gerust extra veel om bij deze frisse salade te serveren.

Duitse aardappelsalade
Een klassieke aardappelsalade hoort er ook wel echt bij. Onze favoriet is het recept van Welmoed Bezoen. Zij vertelt: “Het is mijn go-to salade. Fris, hartig en vullend.”

Salade caprese
Een Italiaanse klassieker: de salade caprese. De prachtig gerangschikte plakjes tomaat en mozzarella zijn een lust voor het oog én je smaakpupillen.

Courgettesalade
Heb je misschien teveel courgettes in huis gehaald? Dan kun je hem ook makkelijk verwerken in een salade, zoals deze! Makkelijk en superfris.
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Meloensalade met mozzarella
Op zoek naar een heerlijk verfrissende salade? Met dit recept zit je gegarandeerd goed. Heel makkelijk te maken en overal lekker bij!

Peterseliesalade met granaatappel
Een makkelijk en vooral niet al te zware salade. Perfect voor naast de BBQ, omdat je niet meteen vol raakt!

Gegrilde-mais-fetasalade
Grill vooral wat extra maiskolven om deze heerlijke salade mee te maken. Snijd de maiskorrels boven de salade van de kolf en schep de salade stevig door.

Salade caprese met gegrilde nectarine en burrata van Foxilicious
Een salade caprese saai? Nee, natuurlijk niet. Samen met Foxilicious maken we een salade caprese met gegrilde nectarine en verse burrata. Dat wordt genieten!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Farro-salade met gegrilde perzik en pecannoten
Deze farro-salade heeft alles wat je van een lekkere salade verlangt: de voedzame farro, zoete perziken, aromatische kruiden, een frisse dressing en knapperige noten. Een heerlijk fris vegan bijgerecht voor in de zomer bij de barbeque!
Ingrediënten
- 2 sjalotten (gehalveerd en dun gesneden)
- 1 rode peper (zonder zaadlijsten en in dunne reepjes)
- sap van 1 citroen
- 180 g farro
- zout
- 125 g pecannoten
- 1 bosje platte peterselie (alleen de blaadjes en grofgehakt)
- 70 g rucola
- 3 stevige perziken (gehalveerd en de pit verwijderd)
- 4 takjes tijm (alleen de blaadjes)
De dressing
- 1 el agavesiroop
- 4 el olie
- sap van 1 citroen
- zout en peper (naar smaak)
Bereiding
Meng in een kleine kom de sjalotten en de rode peper met het sap van 1 citroen. Dek af en zet 20 minuten in de koelkast.
Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de farro af, spoel hem onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Roer intussen in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Rooster de pecannoten in een kleine koekenpan op matig vuur een paar minuten tot ze geurig worden. Schud ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Schep de noten uit de pan en laat ze afkoelen.
Meng in een grote kom de gekookte farro met de peterselie, de rucola en de pecannoten. Laat de sjalotjes en rode peper uitlekken en meng ze er ook doorheen.
Bestrijk de snijvlakken van de perziken met de agavedressing. Bestrooi met de tijm en rooster de perziken op een hete barbecue of in een grillpan ca. 1 minuut per kant. De perziken moeten net zacht zijn en mooie grillstreepjes hebben. Halveer de perzikenhelften en schud ze met de overgebleven dressing door de salade.
Onze tips

Fruitsalade: 5x verrassende recepten

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

BBQ als een pro? Dit zijn de favoriete rubs van Jord Althuizen

De lekkerste dips voor een zomerse picknick of BBQ

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

De zoete BBQ

Dit zijn de beste bijgerechten voor de BBQ

Goodies: échte BBQ must-haves volgens Jord Althuizen

Menu: BBQ voor twee

Geen vlees? Deze recepten bewijzen dat je als vega bij de BBQ niks mist!
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.